fbpx

Letovanje na Borskom jezeru – kako do vaučera?

Vlada Srbije i u 2021. godini nastavlja kampanju sa podelom vaučera u iznosu od 5.000 dinara za odmor u Srbiji. Na Borskom jezeru i u okolini možete boraviti uz subvencije države u više različitih smeštajnih objekata. Ko ima pravo na vaučere, kako ga dobiti i koji hoteli na Borskom jezeru su deo ove kampanje? Evo odgovora.

Preuzimanjem besplatnih vaučera za smeštaj u Srbiji dobijate mogućnost da, veoma povoljno, obezbedite za sebe trenutke aktivnog odmora u penzionerskim danima ili kratak predah u brzom ritmu radne svakodnevice.

Ko ima pravo na vaučer?

Odlukom Vlade Srbije i Ministarstva turizma ove godine korisnici vaučera mogu biti korisnici prava na penziju, nezaposlena i druga lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica (u skladu sa zakonima kojima se uređuje socijalna zaštita i penzijsko i invalidsko osiguranje), radno angažovana lica sa primanjima do 60.000 dinara mesečno, ratni vojni i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno, korisnici prava na porodičnu invalidninu po palom borcu, kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji se bave isključivo poljoprivredom upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Korisnik vaučera može ostvariti pravo na subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima samo po jednom osnovu.

Kako dobiti vaučer?

Proces dobijanja vaučera sastoji se iz nekoliko koraka. Za početak, treba izvršiti rezervaciju smeštaja i popuniti prijavu koja se nalazi na ovom linku. Popunjena prijava, uz prateću dokumentaciju podnosi se preko šaltera Pošta Srbije na teritoriji cele Republike Srbije.

Prijava se popunjava ručno, a uz prijavu neophodno je priložiti fotokopiju lične karte i potvrdu ugostitelja da je izvršena rezervacija smeštaja na njegovo ime.

Zavisno od osnova po kome dobijate vaučer, obavezno je podneti i dokaze. Važno je napomenuti i da se prijave građana u Poštama primaju najkasnije, zaključno sa 15. oktobrom 2019. godine.

Prijavljenim licima, koja su stekla pravo na vaučer, Ministarstvo preko Pošta Srbije dostavlja vaučere, lično na adresu, putem preporučene pošiljke.
Vaučer će, pored osnovnih elemenata, sadržati odštampane podatke o korisniku vaučera (ime prezime, adresa, JMBG). Vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi. Korisnik vaučerom može plaćati samo uslugu smeštaja.

Gde na Borskom jezeru letovati uz vaučere?

Smeštaj na Borskom jezeru uz vaučere Ministarstva moguće je rezervisati u više objekata.

Hotel “Jezero”

Poznati hotel “Jezero” na Borskom jezeru u 2021. godini još jedan je od hotela u kome možete iskoristiti vaučere za odmor u Srbiji.

Hotel “Jezero” je jedan od najprestižnijih u ovom delu Srbije i, osim što se nalazi na izvanrednoj lokaciji i na samoj obali jezera, hotel nudi niz sadržaja – wellness i SPA centar sa zatvorenim bazenom, kompleks otvorenih sportskih terena, nekoliko unutrašnjih sportskih terena, a hotel ima i kuglanu i brojne druge zabavne sadržaje.

Hotel je tokom cele godine prilično popunjen, što potvrđuje kvalitet usluge i užitka gostiju, a preporučujemo da slanjem upita za smeštaj proverite raspoloživost za dane koje želite da provedete na Borskom jezeru. Cene i ostale detalje hotela možete pogledati na stranici hotela “Jezero”.

Vila “Vertigo” – 5 polupansiona za 5.000 dinara

“Vila Vertigo” je smeštena na Glavnoj plaži Borskog jezera. Prenocište raspolaže sa ukupno sedamnaest soba, od kojih je dvanaest sa pogledom na jezero. Sve sobe su sa sopstvenim kupatilom i klimatizovane. U svakoj smeštajnoj jedinici se nalazi LCD TV. Ceo objekat ima besplatan WI-FI. Za rezervacije i više informacija kliknite ovde.

Apartmani “Plaža” – odmor na samoj obali jezera

Ukoliko birate boravak bez vaučera ili nemate mogućnost za njegovo dobijanje, jedan od najpopularnijih objekata je kompleks apartmana na samoj obali jezera – Apartmani “Plaža”. Detalje i upite za rezervacije pronađite ovde.

Podeli sa prijateljima