fbpx

Vaučeri za odmor na Borskom jezeru – informacije za 2021. godinu

Vlada Srbije i ove godine nastavlja kampanju podrške domaćem turizmu kroz dodelu besplatnih vaučera u iznosu od 5.000 dinara za građane koji odbor žele da provedu u Srbiji. Vaučere za odmor možete iskoristiti i u hotelima i privatnim smeštajnim objektima i na Borskom jezeru i okolini. Ko ima pravo na vaučere, kako ih dobiti i u kojim hotelima na Borskom jezeru ih možete iskoristiti?

Glavna plaža

Osnovne informacije o vaučerima

Ukoliko se odlučite na korišćenje vaučera u 2021. godini, treba zapamtiti da se vaučerima mogu platiti isključivo usluge smeštaja, ne i ishrane, pića, zdravstvenih i drugih usluga, boravišne takse i sličnog, kao i da se vaučeri mogu iskoristiti samo van mesta prebivališta korisnika. Takođe, ukoliko koristite vaučer, morate u smeštaju boraviti minimum 5 noći.

Ko ima pravo na vaučer?

Odlukom Vlade korisnici vaučera u ovoj godini mogu biti korisnici prava na penziju, nezaposlena lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i druga lica na evidenciji NSZ, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno, ratni vojni i civilni invalidi rata sa primanjima do 60.000 mesečno, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, kao i nosioci porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji se bave isključivo poljoprivredom.

Važno je znati da korisnik može ostvariti pravo na vaučer samo po jednom navedenom osnovu.

Kako dobiti vaučer?

Proces dobijanja vaučera sastoji se iz nekoliko koraka i nije komplikovan. Za početak, treba izvršiti rezervaciju smeštaja i popuniti prijavu koja se nalazi na ovom linku. Popunjena prijava, uz prateću dokumentaciju podnosi se preko šaltera Pošta Srbije na teritoriji cele Republike Srbije.

Prijava se popunjava ručno, a uz prijavu neophodno je priložiti fotokopiju lične karte i potvrdu ugostitelja da je izvršena rezervacija smeštaja na njegovo ime.

Zavisno od osnova po kome dobijate vaučer, obavezno je podneti i dokaze koji osnov za dobijanje vaučera potvrđuju. Važno je napomenuti i da se prijave građana u Poštama primaju najkasnije, zaključno sa 15. oktobrom 2019. godine.

Prijavljenim licima, koja su stekla pravo na vaučer, Ministarstvo preko Pošta Srbije dostavlja vaučere, lično na adresu, putem preporučene pošiljke. Vaučer će, osim osnovnih elemenata, sadržati odštampane podatke o korisniku vaučera (ime prezime, adresa, JMBG). Vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi. Korisnik vaučerom može plaćati samo uslugu smeštaja.

Smeštaj na Borskom jezeru uz vaučere

Lista smeštajnih objekata na Borskom jezeru u kojima u 2021. godini možete boraviti uz vaučere obuhvata tri vile, ali se očekuje uključivanje i drugih hotela i objekata koji su deo kampanje Moja Srbija bili prethodnih godina.

Vila Vertigo

Vila Vertigo je smeštena na Glavnoj plaži Borskog jezera i jedan je od najtraženijih objekata za smeštaj na Borskom jezeru. Vila raspolaže sa ukupno sedamnaest soba, od kojih je dvanaest sa pogledom na jezero. Sve sobe su sa sopstvenim kupatilom i klimatizovane. U svakoj smeštajnoj jedinici se nalazi LCD TV. Ceo objekat ima besplatan Wi-fI.

Cena smeštaja uz vaučere u Vili Vertigo je 5.000 dinara za 5 polupansiona. 

Smeštaj u vilama

Osim Vile “Vertigo”, uz vaučere na Borskom jezeru možete boraviti i u vilama “Ljubičić” i “Svemir”.

Hotel “Jezero”

Poznati hotel “Jezero” na Borskom jezeru u 2021. godini još jedan je od hotela u kome možete iskoristiti vaučere za odmor u Srbiji.

Hotel “Jezero” je jedan od najprestižnijih u ovom delu Srbije i, osim što se nalazi na izvanrednoj lokaciji i na samoj obali jezera, hotel nudi niz sadržaja – wellness i SPA centar sa zatvorenim bazenom, kompleks otvorenih sportskih terena, nekoliko unutrašnjih sportskih terena, a hotel ima i kuglanu i brojne druge zabavne sadržaje.

Hotel je tokom cele godine prilično popunjen, što potvrđuje kvalitet usluge i užitka gostiju, a preporučujemo da slanjem upita za smeštaj proverite raspoloživost za dane koje želite da provedete na Borskom jezeru. Cene i ostale detalje hotela možete pogledati na stranici hotela “Jezero”.

Ukoliko tražite povoljan smeštaj na samoj obali jezera, naša preporuka su i Apartmani Plaža koji se nalaze na 20 metara od plaže Tropski bar.

Podeli sa prijateljima