fbpx

Letnji sadržaji na Borskom jezeru

Na obali Borskog jezera izgrađene su četiri veće plaže i veliki broj manjih. Najposećenije su Glavna plaža, Tropski bar, Savača i plaža u Kampu. Najinteresantniji sadržaji na vodi uglavnom se mogu naći na Glavnoj plaži, dok plažu Tropski bar najčešće posećuju turisti mlađih generacija. Kupači na Glavnoj plaži su u toku cele sezone pod nadzorom spasilaca.

Sportistima je tokom cele letnje sezone na raspolaganju kompleks sportskih terena hotela „Jezero“ i odmarališta na Savači. Kompleksi sadrži terene za košarku, fudbal, rukomet, odbojku, tenis i odbojku na pesku.

Gostima koji vole šetnju ili vožnju bicikala na raspolaganju su uređene staze izgrađene oko celog jezera. Staze polaze od Savače, prolaze pored plaže Tropski bar, hotela „Jezero“, Glavne plaže, hotela „Metalurg“, auto kampa, Crnovrški zaliv, različite četinarske i listopadne šume, pašnjake i livade i završavaju se kod brane na Borskom jezeru. Staze se nalaze u blizini trase nekadašnje Crnovrške pruge kojom se može stići do Bora.

Na Glavnoj plaži moguće je iznajmljivanje čamaca i korišćenje brojnih drugih sadržaja na vodi, dok se bicikle iznajmljuju u hotelu “Jezero”. Takođe, u hotelu „Jezero“ tokom cele godine turistima su na raspolaganju moderna kuglana, bilijar sala, karaoke soba, sauna, frizerski salon i razni drugi uslužni i zabavni sadržaji.