Borsko jezero - hoteli i važne informacije za odmor

Smeštajni kapaciteti na Borskom jezeru tokom cele godine, letnjih i zimskih meseci, imaju različite ponude za turiste, zavisno od toga na koji način žele da upotpune svoje vreme tokom odmora. Za one koji žele mnogo više privatnosti i mogućnosti za samostalnu organizaciju preporučujemo privatni smeštaj, ali ipak, sadržaje koje nude hoteli i njihov kvalitet ne treba zaobići.

Donosimo vam detalje o hotelima na Borskom jezeru i sve važne informacije koje vam mogu biti od značaja za planiranje puta.

 

Hoteli na Borskom jezeru

Iako smeštaj na Borskom jezeru možete rezervisati i u vikendicama, odmaralištima pa čak i kampu, hoteli su oni koji tokom cele godine privlače najviše gostiju. Na Borskom jezeru se izdvajaju Hotel “Jezero” i Hotel “Vertigo city”, ali ne treba zaboraviti i hotele koji se nalaze u okolini poput Kluba “RTB Bor” u Brestovačkoj banji.

 

Hotel “Jezero”

Hotel “Jezero” na Borskom jezeru se nalazi na jednoj od najlepših lokacija na jezeru jer je pozicioniran na samoj obali odakle se pruža izuzetan pogled. Ceo hotelski kompleks koji, osim hotela, čine i plaže, parkovi, unutrašnji i spoljašnji sportski tereni i sadržaji, prepoznatljiv je po prirodnom okruženju i predelima koji očaravaju goste iz celog sveta.

Hotel raspolaže sa 111 smeštajnih jedinica sa kapacitetom do 250 gostiju, raspoređenih u standardne jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne, 5 porodičnih soba, 3 studija, 6 apartmana i 1 lux apartman.

 

Sobe hotela “Jezero”

Hotelske sobe opremljene su po najvišim standardima, sadrže klima uređaje, bežični internet, mini-bar, fen, sef, LCD televizor i kablovske kanale. Takođe, najveći deo soba ima balkon sa kojeg se, zavisno od pozicije sobe, pruža pogled na jezero, planine u okolini i parkove oko hotela.

Hotel “Jezero” važi za jedan od bolje opremljenih kada su u pitanju sadržaji unutar samog hotela. Gostima su na raspolaganju zatvoreni i pontonski (otvoreni) bazeni, restoran i bar sa terasom, kuglana, stoni tenis, bilijar, tereni za fudbal, tenis, odbojku, skvoš, kako otvoreni, tako i zatvoreni. Takođe, za one koji žele provod, tu je i bar na poslednjem spratu hotela, gde se nalaze i gluve sobe u kojima možete uživati u pevanju i karaokama.

 

Wellness i spa program

Naravno, bez spa i wellness sadržaja užitak ne bi bio potpun. Osim bazena, gostima su na raspolaganju saune, jacuzzi, slana soba, salon za masaže i mnogi drugi sadržaji. Bazen, teretanu i wellness centar gosti mogu da koriste besplatno, dok se masaže doplaćuju.

Detalje o cenama i upite za smeštaj možete pronaći na stranici Hotela “Jezero”.

 

Hotel “Vertigo city”

Hotel “Vertigo city” (Vila Vertigo) smešten je na Glavnoj plaži na Borskom jezeru i raspolaže sa ukupno sedamnaest soba, od kojih 12 gleda na obalu jezera. Prednost ovog objekta je što se, kao i Hotel “Jezero”, nalazi na samoj obali, što gostima omogućava dolazak do plaže za samo nekoliko trenutaka.

Sve sobe u Hotelu “Vertigo city” su klimatizovane, imaju moderno opremljeno kupatilo, LCD televizor, a gostima je na raspolaganju besplatan Wi-FI. Zabavu tokom hladnijih dana, gosti mogu potražiti u sali za sport uz, na primer, stoni tenis.

Hotel “Vertigo city” poznat je po veoma niskim cenama za boravak uz vaučere Vlade Srbije i to po ceni od samo 4.000 dinara za 5 polupansiona.

 

Važne informacije za dolazak na Borsko jezero

Borsko jezero se nalazi na 17 kilometara od Bora i 247 kilometara od Beograda, a do Borskog jezera možete stići na nekoliko načina, pre svega autobusom ili sopstvenim prevozom.

 

Saveti za putovanje

Ukoliko na Borsko jezero dolazite kolima (sopstvenim prevozom), iz bilo kog dela Srbije je vrlo lako doći, pre svega zahvaljujući brzim putevima. Za put od Beograda do Borskog jezera biće vam potrebno između 2 sata i 45 minuta i 3 sata i 15 minuta, zavisno od toga koju rutu odaberete.

Dolazak auto-putem od Beograda je vremenski kraći (oko 2:45) i pogodan je zbog izuzetnog puta - prvi deo rute je auto-put, dok se nakon toga putuje potpuno novim magistralnim i regionalnim putem koji vodi do Borskog jezera.

Druga varijanta je dolazak uz korišćenje regionalnih i lokalnih puteva preko predela u kojima je brža vožnja ponekad rizična, ali koja je neverovatno interesantna zbog prirodnih lepota ovog kraja. Put vodi preko Petrovca na Mlavi, Žagubice i Crnog vrha do Borskog jezera. Za savladavanje puta u dužini od 197 kilometara biće vam potrebno oko 3 i po sata.

 

Autobus do Borskog jezera

Direktne autobuske linije od Niša, Kragujevca ili Beograda do Borskog jezera nema, ali je dolazak od Bora, dokle saobraćaju međugradski autobusi, do Borskog jezera vrlo jednostavan.

Od Beograda do Borskog jezera svakodnevno postoji više polazaka, od jutarnjih do večernjih termina. Putnici zbog kvaliteta i brzine puta najčešće koriste prevoznika “Bortravel” čiji autobusi od Beograda do Bora putuju oko 3 i po sata.

Nakon dolaska u Bor, od grada do Borskog jezera saobraća linija lokalnog gradskog prevoza po redu vožnje, cena karte u jednom pravcu je 90 dinara, a putovanje traje oko pola sata.

 

Plaže na Borskom jezeru

Na obali Borskog jezera postoji veliki broj manje ili više uređenih plaža na kojima svakodnevno boravi više stotina, nekada i hiljada gostiju. Najpopularnije plaže su “Glavna plaža”, “Tropski bar” i plaže u Kampu. “Glavna plaža” poznata je kao mesto za porodične goste, dok je “Tropski bar” rezervisan za mlade i zabavu tokom celog dana. U Kampu su uglavnom najmanje gužve, a s obzirom na to da na ovom delu obale postoje četiri uređene plaže, svoje mesto ćete bez problema naći.

 

Kafići i restorani na Borskom jezeru

Tokom letnjih meseci, kada je najveći broj gostiju na Borskom jezeru, postoji više mogućnosti za ručak, večeru ili piće na različitim lokacijama na obali.

Na Glavnoj plaži, u prijatnom ambijentu i sa pogledom ka jezeru, nalazi se kafić “Lago”, u njegovoj blizini i Etno restoran “Jezerce”, a ukoliko birate boravak na plaži “Tropski bar”, na samoj obali očekuje vas kafić “Plaža”.

 

Vaučeri za odmor na Borskom jezeru

Hotel “Jezero” i Hotel “Vertigo city” deo su smeštajnih objekata na Borskom jezeru u kojima možete boraviti po povlašćenim cenama, zahvaljujući vaučerima Vlade Srbije za letovanje u Srbiji. Detalje o dobijanju vaučera, možete pronaći u odvojenom tekstu.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko vas interesuju drugi detalji ili vam je potrebna pomoć za dolazak i odabir smeštaja na Borskom jezeru, kontaktirajte tim sajta Borskojezero.info

Podržite sajt

Sajt borskojezero.info delo je grupe mladih entuzijasta iz Bora i nije komercijalnog karaktera. Otvoreni smo za nove saradnike, ideje i predloge. Podržite nas.

Borsko jezero bb

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.